Een app laten maken?Wij vertellen je alles!

Je hebt een fantastisch app idee, maar hoe nu verder? Je hebt aller eerst een betrouwbare mobile app development partner nodig die je alles kan vertellen over de randzaken en de kosten. Wil je een persoonlijk advies gesprek, neem dan contact met ons.

Stap 1: De voorbereiding van het ontwikkelen van een mobile app

Voorbereiding

Tijdens de voorbereidingsfase gaan we onderzoeken hoe we je app succesvol kunnen maken en hoe we deze gaan ontwikkelen. In deze fase zullen we je ook begeleiden in het aanvragen van een developer account bij Apple en/of Google, zodat je je app uiteindelijk in de app stores kan plaatsen. Het resultaat van deze fase is een rapport met daarin:

  • Een lijst van mogelijk features
  • Wireframes
  • Advies voor technische keuzes

Gesprek

Het begint bij een vrijblijvend gesprek waarin je het idee van jouw app aan ons vertelt. Mits gewenst tekenen we vooraf een non disclosure agreement (NDA), zodat jouw idee ons geheimpje blijft.

Concurrentie analyse

Na ons gesprek gaan wij aan de slag met een onderzoek naar je concurrenten en gelijkwaardige apps. We bepalen wat goede elementen zijn, zodat we deze kunnen overnemen in jouw app. De valkuilen gaan we vermijden door ook naar de slechte dingen te kijken.

Als laatste proberen we features te bedenken die jouw app unieker maken dan die van de concurrent. Hierdoor wordt de kans op een succesvolle app groter.

Stap 2: Een goede keuze maken voor de techniek waarin je app ontwikkelt wordt

Keuze techniek

Nadat we de features voor je app hebben verzameld gaan we technische keuzes maken. In deze fase kijken we onder andere naar de devices waarvoor de app beschikbaar moet zijn. Ook bepalen we welke techniek het meest geschikt is voor de ontwikkeling.

Devices

Soms hoeft een app niet op alle devices beschikbaar te zijn. Hierbij kun je denken aan interne bedrijfsapps die op apparaten gebruikt worden die de organisatie heeft ingekocht. Als de organisatie alleen iPads heeft gekocht, hoeft de app niet geschikt te zijn voor Android tablets.

Wanneer een app alleen geschikt hoeft te zijn voor telefoons kan er bespaard worden op de ontwikkeling. Tablets hebben een groter scherm, waardoor de indeling van de pagina’s aangepast dient te worden. De kosten van de ontwikkeling zullen lager zijn als er alleen voor tablet óf telefoon ontwikkelt hoeft te worden.

Native app, cross platform app, hybride app of PWA

Er zijn verschillende technieken om een mobiele app te bouwen. Omdat elke techniek zijn eigen voor- en nadelen heeft is het belangrijk om hier een goede keuze te maken.

Stap 3: Een maatwerk offerte voor het ontwikkelen van jouw app

Offerte

De grote vraag is: Wat kost een app laten maken?,Daar is eenvoudig antwoord op te geven om dat de kosten sterk afhankelijk zijn van de gewenste functionaliteiten.,Op basis van de informatie die we verzameld hebben maken we een offerte zodat je weet wat de kosten zijn voor het laten bouwen van je app. In de offerte beschrijven we alle functionaliteiten en maken een uitgebreide specificaties van de kosten.

Stap 4: Een passend design wat perfect aansluit op jouw wensen en eisen

Designfase

Nadat de voorbereidingsfase is afgerond gaan we een ontwerp maken voor de mobile app. Tijdens de designfase maken we het ontwerp voor je app met de juiste look & feel. We zorgen ervoor dat je app de aandacht gaat trekken door de juiste graphics, animaties, kleuren en typografie te gebruiken. Een app moet niet alleen mooi zijn maar ook prettig en handig in gebruik. Door middel van het clickable prototype kun je ervaren hoe de app gaat werken. We zullen in deze fase de flow finetunen, zodat we tijdens het ontwikkelproces niet meer hoeven na te denken over de user experience.

Stap 5: Het ontwikkelen van de mobile app, voor zowel iOS als Android

Ontwikkelen

Na de designfase is het dan eindelijk zo ver, we kunnen starten met de ontwikkeling. De goede voorbereiding in de twee vorige fases zorgt voor een vliegende start. We kunnen direct beginnen en weten zeker dat de juiste technieken zijn gekozen

Proces

Na de designfase is het dan eindelijk zo ver, we kunnen starten met de ontwikkeling. De goede voorbereiding in de twee vorige fases zorgt voor een vliegende start. We kunnen direct beginnen en weten zeker dat de juiste technieken zijn gekozen

Stap 6: Publicatie van jouw mobile app in de Apple App Store en de Google Play Store

Release

Dan is daar eindelijk het grote moment! De app is klaar en hij kan gepubliceerd worden in de app stores. Hiervoor moeten we eerst nog wat informatie verzamelen, zoals screenshots, artwork en teksten die in de app stores worden getoond.

App store

Als je de app onder je eigen naam wilt publiceren heb je een developer account nodig de app stores. Voor Android apps is de Google Play Store de meeste gebruikte app store. Bij iOS app is dit de officiële Apple App Store. Wij begeleiden je bij het aanvragen van deze accounts, zodat dit snel en efficiënt gebeurd.

De kosten voor de developer accounts zijn:

  • Apple App Store: $99 per jaar
  • Android Play Store: $25 eenmalig

We kunnen de app ook publiceren onder de naam van The Next App. In dit geval hoef je zelf geen developer accounts aan te vragen. Dit geldt voor zowel iOS en Android apps. Gezamenlijk maken we een goede beschrijving voor de app en zorgen we voor goede afbeeldingen voor in de app stores.

Stap 7: Na de release is het noodzakelijk om je app te blijven onderhouden

Na de release

Nadat je app in de app stores staat ben je nog niet klaar. De ontwikkelingen in de wereld van apps gaat ontzettend snel. Er komen regelmatig nieuwe devices op de markt met ieder hun eigen sterke en zwakke punten. Ook brengen Apple en Android nieuwe versies uit van hun besturingssysteem.

Onderhoud

Door middel van regelmatig onderhoud zorgen we ervoor dat de app ook op de nieuwste toestellen werkt. Wij houden de ontwikkelingen voor je in de gaten en geven je advies over de stappen die je kunt ondernemen.

Statistieken en doorontwikkeling

Aan de hand van statistieken krijgen we inzicht in het gebruik van de app. We kunnen daarmee zien hoe de app wordt gebruikt en welke verbeterpunten er zijn. Deze data vormt de basis voor de doorontwikkeling van de app, zodat we de gebruikerservaring nog beter maken.

Marketing

De app moet natuurlijk vindbaar zijn voor gebruikers, en het liefst beter dan de app van de concurrent. Door middel van App Store optimalisatie, zorgen we ervoor dat je app gevonden wordt op de juiste zoekwoorden. We monitoren periodiek hoe de app gevonden en sleutelen daaraan tot je app door iedereen gevonden wordt.

Berry Goudswaard / Founder The Next App

Benieuwd hoe wij jouw app tot een succes maken?

Berry maakt graag kennis met je.

010 307 6100info@thenextapp.nl