Een Flutter applaten maken

The Next App maakt maatwerk apps met Google Flutter sinds 2018. Ons team heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van mobiele apps en zorgt ervoor dat jouw app succesvol wordt.

Ontwikkeling van mobiele apps met behulp van Google Flutter

App ontwikkeling voor Android en iOS

Het ontwikkelen van een maatwerk app wordt vaak gedaan voor zowel iOS als Android, de twee grootste platformen met samen een marktaandeel van 99%.

Vaak gaat het ontwikkelen van twee verschillende apps gepaard met extra kosten, omdat er geen programmeercode gedeeld kan worden tussen de apps. Ook is er vaak sprake van verschillende programmeurs, omdat niet alle programmeurs bekend zijn met beide programmeertalen.

Het ontwikkelen van twee apps zorgt ook voor hogere kosten bij onderhoud en doorontwikkeling. Nieuwe functionaliteiten moeten aan beide apps worden toegevoegd en bugs moeten in beide apps worden opgelost.

Het is ook moeilijk om ervoor te zorgen dat de app er hetzelfde uitziet op zowel iOS als Android. Dit is niet onmogelijk, maar vereist wel de nodige aandacht en tijd.

Wij bieden een totaaloplossing

Cross-platform ontwikkeling met Flutter

Google Flutter zorgt ervoor dat je met één programmeertaal een app kunt ontwikkelen voor meerdere platformen. Met Google Flutter kun je niet alleen iOS- en Android-apps ontwikkelen, maar ook webapplicaties en desktop-apps.

De presentatie van de app wordt volledig door Google Flutter verzorgd. Met andere woorden: Flutter zorgt ervoor dat de schermen worden getekend, waardoor Flutter-apps er op alle platformen hetzelfde uitzien. Dit maakt het ook gemakkelijker om mooie animaties toe te voegen aan de app.

De voordelen van Google Flutter op een rij:

  • Dezelfde app kan worden gebouwd voor iOS, Android, Web en Desktop.
  • Ontwikkelaars gebruiken allemaal dezelfde programmeertaal, waardoor code kan worden gedeeld.
  • Lagere ontwikkelkosten.
  • Lagere kosten bij doorontwikkeling.
  • Lagere onderhoudskosten.
  • De app ziet er altijd hetzelfde uit.
  • Animaties zijn gemakkelijk toe te voegen aan een app.
Flutter vs Xamarin vs ReactNative vs Ionic/Cordova

Flutter vs andere frameworks

De voordelen die we eerder noemden gelden ook voor andere cross platform / hybride frameworks.

Er zijn diverse frameworks waarmee je het zelfde kunt bereiken. Denk hierbij aan Xamarin, ReactNative, Ionic / Cordova.

The Next App maakte vóór 2018 gebruik van Xamarin en/of Ionic/Cordova voor app ontwikkeling. Aan het einde van 2018 zijn gewisseld naar Google Flutter, omdat wij de grote voordelen hiervan zagen.

We ontdekten de de ontwikkeltijd bij sommige projecten gehalveerd kon worden. Dit kwam voornamelijk aan de tijdsbesparing bij het realiseren van de UX/UI. Met andere woorden, het is met Flutter makkelijk/sneller om goed uitziende apps te realiseren.

Daarnaast is de performance van Flutter beter dan de andere frameworks.

Mobiele apps gemaakt met Flutter

Apps gebouwd met Flutter

The Next App kiest altijd voor Google Flutter bij de ontwikkeling van mobiele apps. Diverse bekende namen hebben al voor Flutter gekozen, zoals Quooker, BMW, Toyota, CZ Zorgverzekeringen, Philips Hue, Gemeente Rotterdam en de KNVB.

Bekijk ook onze cases voor een greep uit de apps die door ons zijn ontwikkeld.

Berry Goudswaard / Founder The Next App

Benieuwd hoe wij jouw app tot een succes maken?

Berry maakt graag kennis met je.

010 307 6100info@thenextapp.nl