Webapplicatie & APIvoor het verzamelen van statistieken.

Voor Quooker maakten wij met CakePHP en Angular een webapplicatie. Deze is met een API gekoppeld aan een mobile app.

Quooker -  Webapplicatie & API voor het verzamelen van statistieken

Over Quooker

Henri Petri werkt in 1970 nog bij Unilever wanneer hij tijdens een presentatie over instant soep een briljante ingeving krijgt. Het idee van gekookt water uit een mengkraan leek waanzin, maar Quooker is inmiddels hard op weg de wereld te veroveren.

Het bedrijf wordt nu geleid door de zonen, Niels Petri en Walter Petri. Er worden ieder jaar 100.000+ Quookers geproduceerd en verzonden vanuit vestigingen in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland.

Quooker -  Webapplicatie & API voor het verzamelen van statistieken

Webapplicatie

Vanaf het begin staat service hoog in het vaandel bij Quooker. De monteurs kunnen met behulp van een mobile app de Quooker uitlezen, zodat eventuele problemen snel verholpen kunnen worden. De gegevens die worden uitgelezen door de monteurs worden gebruikt om het product te verbeteren.

The Next App heeft voor Quooker een API ontwikkeld zodat de mobile app de gegevens centraal kan opslaan. In de webapplicatie zijn Deze gegevens inzichtelijk en kan er gezocht en gefilterd worden op specifieke data, waardoor er gemakkelijk een analyse gedaan kan worden op deze gegevens.

De techniek

Voor de mobile app moest een API worden ontwikkelt zodat er gegevens uitgewisseld konden worden tussen de app en de webapplicatie. We hebben ervoor gekozen te beginnen met de ontwikkeling van de API, Omdat de app ontwikkelt door een ander development team werd. Hierdoor kon het app development team snel aan de slag kon met het koppelen van de app.

Na het afronden van de API zijn we begonnen met de realisatie van webapplicatie. Voor de ontwikkeling hiervan hebben we gekozen voor voor Angular (powered by Google), omdat de user interface snel en gemakkelijk moest zijn. Angular maakt het mogelijk om een rich internet application te ontwikkelen. Rich internet applications hebben als kenmerk dat er geen nieuwe pagina's geladen hoeven te worden, waardoor de gebruiksvriendelijkheid hoger is.

Benieuwd hoe wij jou app tot een succes maken?

Berry maakt graag kennis met je.

010 307 6100info@thenextapp.nl