Dutch Blockchain Coalition - Digitale identiteit beheren o.b.v. blockchain technologie

Dutch Blockchain Coalition

Digitale identiteit beheren o.b.v. blockchain technologie

vorige volgende

The Dutch Blockchain Coalition is een samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven (o.a. TNO, Delta Lloyd en Rabobank). Het doel van deze samenwerking is het creëren van een veilige, betrouwbare digitale blockchain infrastructuur in Nederland die aansluit op de wensen van de gebruiker van de toekomst.

Voor The Dutch Blockchain Coalition heeft The Next App een mobile app ontwikkelt waarmee jouw digitale indentiteit wordt vastgelegd met behulp van Blockchain technologie.

Het voordeel hiervan ondervind je wanneer je een hypotheek aanvraagt of je inschrijft bij de KvK. Vaak worden in deze gevallen dezelfde gegevens gevraagd, zoals jouw rekeningnummer en burgerservicenummer.

Met de My-ID app hoef je dus nooit meer jouw gegevens meerdere keren in te vullen, zo houd je tijd over voor de leuke dingen in het leven.

Blockchain technologie om jouw digitale identiteit te beheren

Mobile app

Met behulp van de My-ID app bepaald je zelf welke bedrijven deze gegevens mogen gebruiken, zodat je niet steeds dezelfde gegevens handmatig hoeft in te vullen

Stel je doet een hypotheek aanvraag bij een organisatie die is aangesloten bij het My-ID platform. U zult dan een barcode (QR-code) te zien krijgen het scherm van jouw computer, welke je dient te scannen met de My-ID app.

De app zal je toestemming vragen om de benodigde gegevens te delen met de organisatie waar je de aanvraag doet. Alleen de gevraagde gegevens worden gedeeld, je hoeft dus niet bang te zijn dat overige gegevens (ongewild) beschikbaar worden gemaakt.

De techniek

De mobile app is ontwikkelt met Ionic / Angular, waardoor het makkelijk en snel aan te passen is door webdevelopers bij The Dutch Blockchain Coaltion.

Met behulp van de QR code scanner is de totaaloplossing eenvoudig en hoeft de gebruiker weinig gegevens handmatig in te voeren.

De toegepaste blockchain technologie is gebaseerd op Ethereum en zorgt ervoor dat de gegevens gedecentraliseerd opgeslagen worden en dat deze altijd geverifieerd kunnen worden.

Snel en eenvoudig door het scannen van een QR-code

Laten we praten

We helpen je graag verder. Wat kunnen we voor je doen?

Offerte aanvragen

Wil je weten wat de kosten zijn om jouw app te laten ontwikkelen? Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in, zodat we een goede schatting kunnen maken.
Velden met een * zijn verplicht

Bedankt voor jouw bericht. We zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

De koffie staat klaar

Wij praten graag met je over jouw ideeën.
Velden met een * zijn verplicht

Bedankt voor jouw bericht. We zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.